Rychlá špenátová polévka zahřeje, doplní nám do těla železo a pokud ji uděláte podle tohoto receptu, také pohladí na duši i v břiše spokojených strávníků 🙂

Základní suroviny:
3 lžíce rostlinného oleje
1 velká nebo 2 malé cibule
4 stroužky česneku
2 brambory
450g mraženého listového špenátu nebo 400g čerstvého
250ml rostlinné smetany (např. sojová či ovesná Alpro)
250ml rostlinného mléka
Sůl a pepř dle chuti

Postup:
1. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli.
2. Přidáme povolený špenát, podlijeme trochou r. mléka, aby se nám nepřichytil.
3. Až bude špenát rozmíchaný, propasírujeme do něj česnek.
4. Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a zbytek mléka. Pokud je potřeba, dolijeme vodou a necháme cca 20 minut vařit.
5. Zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké, pokud ne, vaříme do jejich změknutí. Vše rozmixujeme ponorným mixérem.
6. Přidáme rostlinnou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Již dále nevaříme, máme hotovo.

Můžeme podávat s hráškovými krutonky. Dobrou chuť 🙂

Doba přípravy: 30 minut
Cena za porci: do 30 Kč
Vhodné pro: veganské, bezlepkové
Hlavní surovina: špenát

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *